Kuřecí stripsy s coleslaw salátem
Kdo by neměl rád kuře z KFC… Sice je v domácích podmínkách nemožné ho napodobit, nicméně i tak je toto kuře velmi dobré a to hlavně s coleslaw salátem. Moje verze je hodně odlehčená, jen s trochou majonézy. Musím však skromně říct, že ta moje mi chutná možná víc, než z KFC, přijde mi víc „fresh“ :))
Co na to budeš potřebovat:
- na stripsy
- 600g kuřecích prsou
- řecký bílý jogurt
- kukuřičné lupínky na obalení
- máslo
- koření cca po 1 zarovnané lžičce – česnek, sladká mletá paprika, chilli, oregáno, kurkuma
- na coleslaw
- půl hlávky bílého zelí
- 1 mrkev
- kus řapíkatého celeru
- 1 cibule
- šťáva z půlky citrónu
- řecký jogurt
- 3 lžíce majonézy
- 2 lžíce octa
Postup:
Jak maso, tak salát připravuju den předem. Maso, aby se hezky naložilo a salát, aby zkřehnul. Začneme salátem.
Zelí, celer a mrkev nastrouhám a nasekám na cimpr campr. Případně je možné použít zlehka mixér. Schválně jestli někdo bude mít po téhle práci větší bordel jak já 😀 Zelí bylo doslova všude. Do zelči přidám jogurt, šťávu z citrónu, sůl pepř, ocet a majonézu. Prostě vše kromě cibule, po které by byl po uležení salát příliš štiplavý. Tu přidám až druhý den, tak hodinku před servírováním.
Jdeme na kuře. To naložím do jogurtu, který ochutím bylinkama a opět nechám přes noc uležet. Jogurt pomůže ke šťavnatosti. Lupínky na obalení rozdrtím, smíchám se solí, pepřem a horkým máslem. To udělá strouhanku poddajnější a lépe se v troubě opeče. Kuře peču na 200 stupňů cca 15 minut, jednou po dobu pečení obrátím.
Doba vaření: 1 hodina Porcí: 5
TIP: místo trouby můžeš stripsy osmažit na vrstvě oleje na pánvi