0 0 votes
Article Rating

Smažená rýže se zeleninou a tofu

Rýže, zelča, arašídy, sojovka, limeta… Co z toho vznikne? Úžasné, chutné a lehké jídlo. Nepotřebuješ k němu ani tuny asijských omáček.

 

Co na to budeš potřebovat:

  • 200g rýže – nejlépe jasmínové nebo basmati
  • hrst květáku cca 50g
  • Tofu, maso, nebo nech jen zeleninu. Za tofu jednoznačně doporučuji od Sunfood marinovanné
  • pórek
  • červená paprika
  • červená cibule
  • stroužek česneku
  • velká hrst čínského zelí
  • kus zázvoru
  • hrst arašídů
  • 4 lžíce sójovky
  • (rybí omáčka)
  • chilli paprička
  • koriandr
  • arašídový (řepkový olej)
  • limetka

    Postup:

Nejprve jsem si uvařila rýži, odstavila ji a šla na tu zajímavější část.

Na troše oleje jsem orestovala osušené tofu a arašídy dozlatova a dala stranou. Na té samé pánvi jsem pak na 2-3 lžících oleje orestovala veškerou zelču – cíbu, papriku, pórek a čínské zelí. Směs jsem restovala cca 2 minutky a pak do pánve přihodila uvařenou rýži.

Dále jsem do směsi přidala nastrouhaný stroužek česneku, lžičku nastrouhaného zázvoru, nasekanou chilli papričku, sůl a sojovku. Pořádně zamíchala a další cca 2-3 minutky restovala. 

Na závěr už stačí jen přimíchat tofu s arašídama, zakápnout trochou limetky a posypat koriandrem – já měla sušený.

Doba vaření: 30 minut                            Porcí: 5-6

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x