0 0 vote
Article Rating

noky se zeleninou1Noky s pečenou zeleninou a kuřetem

Dnes jsem byla líná dělat domácí bramborové noky a tak jsem prostě koupila už hotové. U kupovaných noků je dobré si dát bacha na složení a množství bramborové složky. Pokud bys přece jen chtěl/a dělat domácí, mrkni na blogu dýňové.

Noky jsem odlehčila pečenou zeleninou a obohatila o kuřecí maso. Např. kousky lososa budou taky skvělý.

Co na to budeš potřebovat:

  • cca půl kila kuřecích prsou
  • 2 balení noků (1 kg)
  • 3 rajčata
  • cuketa
  • 4 stroužky česneku
  • červená cibule
  • červená paprika
  • hrst žampionů
  • hrst parmazánu
  • lilek
  • máslo

Postup:

Začala jsem zelčou, kterou jsem si nakrájela na kostičky. Samozřejmě můžeš krájet i na větší kusy, záleží to na preferenci. Lilek s cuketou jsem prosolila a dala alespoň 15 minut odpočívat.

Dále jsem si nakrájela maso, které jsem osolila, opepřila, přidala k němu lžíci bramborového škrobu, trochu sušeného česneku a zakápla ho olejem, aby bylo rovnoměrně obalené.

Lilek s cuketou jsem osušila papírovou utěrkou a smíchala s ostatní nakrájenou zeleninou kromě rajčat. K zelenině jsem jen přidala čerstvý tymián, pepř, trochu soli a zakápla olivovým olejem tak, aby byl každý kousek obalený tenkou vrstvičkou. Zeleninu jsem pekla ve vyhřáté troubě na 200 stupňů asi 20 minut. Pokud máš zelču na větší kusy, bude potřebovat delší dobu pečení. Rajčata jsem přidala až ke konci, jelikož je v nich hodně vody a ostatní zelenina by se tak spíše dusila, než opékala. Je taky možný použít cherry rajčata, které v sobě tolik vody nemají.

Mezitím co jsem čekala na zelču jsem uvařila noky a nechala je okapat. Teď je potřeba je pořádně dozlatova a dokřupava opéct. Dala jsem je tak na rozpálenou pánev s trochou oleje a másla. Opékání noků trochu trvá, alespoň 10 minutek. Je dobré, aby noky byly na pánvi stále trochu lesklé. Pokud nejsou, průběžně přidávám po troškách máslo.

Na druhé pánvi restuju dozlatova žampiony a maso.

Když už mám vše řádně opečené a upečené, smíchám vše dohromady a chuť noků jen nakopnu hrstí parmazánu, kterou do nich vmíchám. Já si pomohla ještě čerstvou bazalkou.

Doba vaření: 45 minut                                Porcí: 6

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x