Těstoviny s omáčkou z pečených rajčat a kozím sýrem
Tohle je obměna klasické pomodoro omáčky. Tyhle těstoviny jsou trochu zdlouhavější, protože se rajčátka ještě pečou v troubě, ale určitě stojí za tu práci.
Co na to budeš potřebovat:
350g těstovin
cca půl kila rajčat
3 stroužky česneku
půl hrníčku vývaru
bazalka
plátek másla
Postup:
Rajčátka omeju, přepůlím, ochutím solí, pepřem, oregánem a vložím do trouby na 180 stupňů asi na půl hodinky. K rajčatům dám péct i česnek, který nechám (alespoň částečně) v celku. Bude se pak hodit přímo do omáčky. Pečený česnek je daleko jemnější a má svou specifickou chuť.
Upečená rajčata hodím na pánev, zaleju vývarem a přidám pečený česnek. Nechám chviličku probublat a jestli je potřeba, tak omáčku i trochu pomixuju. Hotovou omáčku smíchám s těstovinami, sundám je z plotny a na závěr přidám oříšek vychlazeného másla, čerstvou bazalku, těstoviny a hlavně rozdrobený kozí sýr.