0 0 votes
Article Rating

Těstoviny s omáčkou z pečených rajčat a kozím sýrem

Tohle je obměna klasické pomodoro omáčky. Tyhle těstoviny jsou trochu zdlouhavější, protože se rajčátka ještě pečou v troubě, ale určitě stojí za tu práci.

Co na to budeš potřebovat:

  • 350g těstovin
  • cca půl kila rajčat
  • 3 stroužky česneku
  • půl hrníčku vývaru
  • bazalka
  • plátek másla

Postup:

Rajčátka omeju, přepůlím, ochutím solí, pepřem, oregánem a vložím do trouby na 180 stupňů asi na půl hodinky. K rajčatům dám péct i česnek, který nechám (alespoň částečně) v celku. Bude se pak hodit přímo do omáčky. Pečený česnek je daleko jemnější a má svou specifickou chuť.

Upečená rajčata hodím na pánev, zaleju vývarem a přidám pečený česnek. Nechám chviličku probublat a jestli je potřeba, tak omáčku i trochu pomixuju. Hotovou omáčku smíchám s těstovinami, sundám je z plotny a na závěr přidám oříšek vychlazeného másla, čerstvou bazalku, těstoviny a hlavně rozdrobený kozí sýr.

Doba vaření: 45 minut                            Porcí: 4

Tagliatelle s omáčkou z pečených rajčat
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x