Smažená rýže se zeleninou a tofu
Rýže, zelča, arašídy, sojovka, limeta… Co z toho vznikne? Úžasné, chutné a lehké jídlo. Nepotřebuješ k němu ani tuny asijských omáček.
Co na to budeš potřebovat:
- 200g rýže – nejlépe jasmínové nebo basmati
- hrst květáku cca 50g
- Tofu, maso, nebo nech jen zeleninu. Za tofu jednoznačně doporučuji od Sunfood marinovanné
- pórek
- červená paprika
- červená cibule
- stroužek česneku
- velká hrst čínského zelí
- kus zázvoru
- hrst arašídů
- 4 lžíce sójovky
- (rybí omáčka)
- chilli paprička
- koriandr
- arašídový (řepkový olej)
- limetka
Postup:
Nejprve jsem si uvařila rýži, odstavila ji a šla na tu zajímavější část.
Na troše oleje jsem orestovala osušené tofu a arašídy dozlatova a dala stranou. Na té samé pánvi jsem pak na 2-3 lžících oleje orestovala veškerou zelču – cíbu, papriku, pórek a čínské zelí. Směs jsem restovala cca 2 minutky a pak do pánve přihodila uvařenou rýži.
Dále jsem do směsi přidala nastrouhaný stroužek česneku, lžičku nastrouhaného zázvoru, nasekanou chilli papričku, sůl a sojovku. Pořádně zamíchala a další cca 2-3 minutky restovala.
Na závěr už stačí jen přimíchat tofu s arašídama, zakápnout trochou limetky a posypat koriandrem – já měla sušený.