0 0 votes
Article Rating

Rychlo těstoviny s hráškem

Inspirace na tento recept vznikla v jedné kuchařce s lehkými, dietními jídly, kterou jsem měla zapůjčenou od kamarádky. Vlastně už to bude pár let a stále jsem jí Kristýně nevrátila. Snad tenhle recept nebude číst :))) Tenhle recept však byl z kuchařky její nejoblíbenější. Já si ho trochu přizpůsobila a místo šunky přidala tofu. Úžasný recept z jednoho hrnce.

Sice recept působí, že se k sobě ingredience zrovna dvakrát moc nehodí, chuťově jsou však těstoviny opravdu zajímavé a chutné.

Co na to budeš potřebovat:

  • 400g těstovin
  • 300g sterilovaného hrášku
  • 1 marinované tofu (sunfood)
  • 1 velká cibule
  • 1 lžička sladké mleté papriky
  • trocha chilli
  • velká hrst parmoše
  • cca litr vývaru
  • 2 vejce

Postup:

Jako vždy začnu orestováním cibulky dozlatova ve velkém hrnci. Přidám mletou papriku a chilli a cca 30 sekund zarestuju. Následuje necelý balíček syrových těstovin. Ty zaleju vývarem tak, aby byly ponořené. Dobře osolím a vařím téměř doměkka.

Když už jsou těstoviny téměř hotové přidám tofu, hrášek, parmazán a dvě rozšlehané vejce a ještě chvíli povařím, než se vajíčka vysrážejí.

Doba vaření: 20 minut                            Porcí: 6

Co se může pokazit: pokud přidáš moc vývaru, před přidáním vajec ji slij. Trocha vody navíc nevadí, parmazán a vejce těstoviny zahustí.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x