Rychlo těstoviny s hráškem
Inspirace na tento recept vznikla v jedné kuchařce s lehkými, dietními jídly, kterou jsem měla zapůjčenou od kamarádky. Vlastně už to bude pár let a stále jsem jí Kristýně nevrátila. Snad tenhle recept nebude číst :))) Tenhle recept však byl z kuchařky její nejoblíbenější. Já si ho trochu přizpůsobila a místo šunky přidala tofu. Úžasný recept z jednoho hrnce.
Sice recept působí, že se k sobě ingredience zrovna dvakrát moc nehodí, chuťově jsou však těstoviny opravdu zajímavé a chutné.
Co na to budeš potřebovat:
- 400g těstovin
- 300g sterilovaného hrášku
- 1 marinované tofu (sunfood)
- 1 velká cibule
- 1 lžička sladké mleté papriky
- trocha chilli
- velká hrst parmoše
- cca litr vývaru
- 2 vejce
Postup:
Jako vždy začnu orestováním cibulky dozlatova ve velkém hrnci. Přidám mletou papriku a chilli a cca 30 sekund zarestuju. Následuje necelý balíček syrových těstovin. Ty zaleju vývarem tak, aby byly ponořené. Dobře osolím a vařím téměř doměkka.
Když už jsou těstoviny téměř hotové přidám tofu, hrášek, parmazán a dvě rozšlehané vejce a ještě chvíli povařím, než se vajíčka vysrážejí.
Doba vaření: 20 minut Porcí: 6
Co se může pokazit: pokud přidáš moc vývaru, před přidáním vajec ji slij. Trocha vody navíc nevadí, parmazán a vejce těstoviny zahustí.