Opečené brambory s tofu cibulkou a červenou řepou
Úžasně jednoduché jídlo a úplně nejlepší, když ti zbydou brambory z předchozího dne. Žádné vyhazování, můžeš to skvěle zužitkovat.
Co na to budeš potřebovat:
- tofu (doporučuju marinované od sun food)
- brambory
- 2 cibule (červená/bílá)
- červená řepa
- koření – česnek, uzená paprika, sladká paprika, chilli, tymián
Postup:
Brambory a tofu nakrájím na kostičky, cibuli na měsíčky a všechno to osmahnu na pánvi. Záleží, kolik toho vaříš a jak velkou máš pánev. Suroviny by měly mít dostatek prostoru, aby se hezky opekly. Neměly by se tedy mačkat ve vrchovaté pánvi. Kdyžtak restuj na víckrát. Brambory s cíbou potřebujou trochu víc oleje, dle potřeby tedy v průběhu vaření přidávám. Jakmile je vše řádně opečené, zasypu kořením, nechám ještě chvíli poválet na pánvi a můžu podávat. Pro odlehčení k tomu miluju červenou řepu.
Doba vaření: 15 minut Porcí: 3-4