0 0 votes
Article Rating

browniesBrownies s červenou řepou

Po tomhle brownies se u nás jen zaprášilo a to i přes to, že bylo s červenou řepou. No, občas nemusíte strávníkům říkat celou pravdu, hlavně, že chutná :).  Toto brownies obsahuje je bez mouky, plné bílkovin a vlákniny a je to tedy mlsání skoro bez výčitek. Červená řepa v něm není poznat, chuť řepy spolehlivě přebije chuť kakaa a čokolády a dezert je zas o něco zdravější a hlavně úžasně vláčný. Žádná suchá buchta!

Co na to budeš potřebovat:

  • 1 menší řepa
  • 1 tabulka mléčné čokolády
  • 1 tabulka hořké čokolády (na vaření)
  • 400g bílého jogurtu (alespoň 3% tuku)
  • 2 vajíčka
  • půl hrnku mandlové mouky
  • 3-4 lžíce hořkého holandského kakaa
  • trochu rumu
  • lžička kypřícího prášku

Postup:

  1. Řepu jsem oloupala, rozkrájela na osminky a pekla zabalenou do alobalu na 180 stupňů cca 45 minut. Po upečení jsem ji nechala trochu vychladnout a rozmixovala na pyré. Čím jemnější pyré, tím lépe.
  2. Trochu hořké čokolády jsem si dala stranou a pokrájela ji na malé kousíčky. Ty zamíchám až do hotového těsta, aby v hotovém dezertu zůstaly malé kousíčky čokolády.
  3. Mléčnou i hořkou čokoládu jsem s trochou rumu rozpustila ve vodní lázni. K ní jsem  pak přidala do velké mísy jogurt, mandlovou moukou, kakao, vajíčka, kypřící prášek a připravené pyré z červené řepy.
  4. Těsto jsem pak už jen pořádně promíchala v jednolitou hmotu, přidala kousky nasekané čokolády, které jsem si dala stranou a dala ve formičce na biskupský chlebíček péct na 160 stupňů cca 45 minut.

Těsto by mělo být spíše hustší konzistence, pokud by bylo moc řídké, přidej ještě trochu mandlové mouky.

Podávám s ušlehanou šlehačkou a posypané pistáciemi.

  • TIP: brownies nech pořádně vyhladit. Nejlepší je uleželé druhý den.

Doba vaření:  1 hodina, 30 minut minut

Porcí: x

brownies s červenou řepou
brownies
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x