0 0 vote
Article Rating

Špenátová rýže

Opět inspirace, kterou jsem před lety získala v jedné z holešovických restaurací v rámci vegetariánského meníčka. Jako součást meníčka bylo tohle jídlo úplně v pohodě. Navíc je tak jednoduché, že je to skvělý tip na rychlou véču/oběd. Používám jak drcený, tak listový špenát. Dle sezóny a nabídky v obchodě používám i čerstvej i mraženej.

Já pro sebe přidávám mozzarelu, pro mého masožrouta kousky kuřete. A dokonce tahle rýže chutná i mojí mamce, která špenát moc nemusí.

Co na to budeš potřebovat:

  • 400g basmati rýže
  • balíček čerstvého špenátu, případně 300g mraženého (nejlépe mix sekaný, listový)
  • 2 velká cibule
  • 3 stroužky česneku
  • velká hrst parmoše
  • plátek másla
  • koření (bazalka, pažitka, tymián, rozmarýn)
  • mozzarela
  • cca 100ml kuřecího vývaru
  • v masový verzi kus kuřete

Postup:

Pokud dělám rýži i s kuřetem, nejprve kostičky kuřete zprudka orestuju a dám bokem zakryté alobalem.

Poté začnu vařit rýži a na pánvi na troše oliváče orestuju cibulku a česnek dozlatova. Poté podliju vývarem a trochu provařím. Až se mi vývar trochu zredukuje, přidám špenát, aby zavadnul. Poslední přijde na řadu koření, sůl a pepř.

Směs potom smíchám s uvařenou rýží. V tento moment ještě vmíchám parmazán, vychlazené máslo, mozzarelu a čerstvou bazalku.

Doba vaření: 20 minut                            Porcí: cca 5

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x