0 0 vote
Article Rating

Ryba na podzimní zelenině

Zelenina jako „základ“ každého jídla. Pečené brambory jsou tak zdravější a plné dalších chutí. Navíc to stačí jen šoupnout do trouby a ta se o zbytek postará.

Co na to budeš potřebovat:

  • ryba (já použila pstruha v celku, kterého jsem po upečení na talíř nafiletovala)
  • jedna malá řepa
  • cca půlka hokkaido dýně
  • cca 5 velkých brambor
  • 2 cíby
  • 3 stroužky česneku
  • bylinky

Postup:

Veškerou zeleninu jsem si nakrájela na kostičky (cíbu na měsíčky). Tady jsem udělala chybu – dýně se peče nejrychleji, proto by měla být na největší kusy, případně je potřeba jí přidat později. Brambory s řepou se pečou tak nastejno, kousky tedy můžou být zhruba stejné. Nakrájenou zelču s bramborama jsem okořenila solí, pepřem, tymiánem, rozmarýnem, kmínem a zakápla olivovým olejem, aby se hezky opekla a dala ji do trouby nejprve přikrytou alobalem na 190 stupňů na 35-40 minut. Poté jsem jí odkryla, promíchala a položila na ní pstruhy. To už jsem zapla funkci troubu s grilem a ještě na 15-20 minut pekla.

Mezitím, co se mi pekla přikrytá zelča jsem si namarinovala pstruhy (pokud je stíháš marinovat den předem, tím lépe). Pstruhy jsem osolila, opepřila, dala trošku petrželky, olivového oleje a i trochu másla a plátek citrónu.

Doba vaření: 1,20 hodin                                  Porce: 2

  • Tip: ryba se ještě lépe ochutí, když ji párkrát nařízneš a koření i s máslem zapracuješ i dovnitř do zářezů.
  • Co se může pokazit: Jak už jsem psala, bacha na pečení dýně. Pokud bude na malé kousky, úplně se rozvaří. Další chybku co jsem udělala, že jsem při servírování rybu dostatečně neočistila, tak na to taky bacha, nevypadá to nejlépe, i když na chuti to nic neubere.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x