0 0 votes
Article Rating

bulgur s pečenou zeleninouBulgur s pečenou zeleninou, pestem a fetou

Toto je ukázkově zdravé, rychlé, dietní jídlo. Vzniklo, když sem nevěděla co vařit a tak jsem sáhla po aktuálních zásobách. Již mírně naměklý lilek, otevřený pytlík rukoly s procházejícím feta sýrem volaly po zdělání. K této úpravě můžeš použít na dochucení jakékoliv pesto – bazalkové, špenátové, s medvědím česnekem, rajčatové… a nebo jako já, rukolovo-bazalkové :).

Co na to budeš potřebovat:

  • 1 lilek
  • 1 cuketa
  • 400g bulguru
  • hrst rajřat
  • rukola
  • hrst parmazánu
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • citrónová šťáva
  • olivový olej
  • balkánský sýr

Postup:

Napřed jsem si lilek s cuketou nakrájela na malé kousky, řádně prosolila a nechala odpočinout. Mezitím jsem ještě nakrájela cibuli, česnek, rajčátka a samozřejmě udělala pesto. Velkou hrst rukoly, hrst bazalky, hrst parmazánu, půl stroužku česneku a cca dvě lžíce olivového oleje jsem dala do mixéru a rozmixovala na pesto To jsem ještě dochutila solí a citrónovou šťávou (trochu stáhne štiplavou chuť rukoly).

Lilek s cuketou mezitím pěkně pustili vodu a tak jsem je řádně osušila papírovou utěrkou – pokud by voda na zelenině zůstala, zelča by se tak hezky neopekla. Zelču jsem zakápla oliváčem a šup s ní do trouby cca na 30 minut na 180 stupňů. Je možné zapnout i gril. Cca v půlce pečení jsem přihodila rajčátka.

Teď jenom uvařit bulgur ve vývaru. Uvařený bulgur jsem přihodila na pánev s restovaným a nakájeným stroužkem česneku a smíchala s pečenou zeleninou, pestem a feta sýrem.

Doba vaření: 1 hodina                            Porcí: 5-6

TIP: místo fety můžeš použít balkánský sýr, nebo mozzarelu

bulgur s pečenou zeleninou
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x